keskiviikko 19. maaliskuuta 2008

Bouillabaisse

Intouduimme ostamaan Hakaniemenhallista kilon lohen ruotoja ja niitä kalaliemeksi keitellessämme päätimme kokeilla Bouillabaisentapaista. Pakkasesta löytyi itse kalastettua Saimaan haukea, vajaa pakkaus Pirkan kahden kalan kuutioita ja katkarapuja sekä persiljaa. Lisäksi keittiöstä löytyi simpukoita, sipulia, valkosipulia, valkoviiniä, valkopippuria, laakerinlehtiä,timjamia ja tomaattia. Ainekset päätyivät kattilaan kypsymisjärjestyksessä ja valmiiseen keittoon lisättiin nauttijan maun mukaan persiljaa ja créme fraîchea.


Alunperin pikkuisesta sopasta tuli valtaisa, edes ruokavieras ei kyennyt mainittavasti auttamaan sopan kanssa, mutta onneksi tämä soppa vain paranee ajan myötä.

Ei kommentteja: