maanantai 17. maaliskuuta 2008

Muffinssit

Kesälomareissulla löytyi paikallisesta antikvariaatista Muffinssit ja muita pikkuleivonnaisia (Suzie Smith) kirja ja vasta nyt, puolenvuoden kuluttua saimme aikaiseksi kokeilla sen ohjeita.

Ensimmäisenä kokeiluun pääsi suklaamurumuffinssit ja tuorejuustolla kuorrutetut suklaamuffinssit.

Sulklaamurumuffinsseissa olisi maistelijoiden mukaan saanut olla enemmänkin muruja, mutta siitä huolimatta ne voittivat maussaan kirkkaasti tuorejuustokuorrutteiset muffinssit; kuorrutetta oli liian vähän pikkuisissavuoissa paistettuihin leivonnaisiin ja se ei missään muffinssissa onnistunut edes välttävästi kuorruttamaan suklaista ihanuutta.

Niin tai näin, kaikki pakkaseen joutumattomat muffinit tekivät kauppansa. Jäimme vain aprikoimaan kuinka muffineista saisi vähemmän epämuotoisia.

5 kommenttia:

HerkkuKirppu kirjoitti...

Moi! Vastavierailulle tupsahdin :D
Juu...nnoihan on hyvän muotoisia. :)
No...jos kuitenkin kaipaat jotain vinkkejä, niin tässä tulee pari:

1. Voit käyttää tavallista tai silikonista muffinipeltiä (kaupoista saa tavallisia hintaan 6.99€, eli ei mikään kallis).

2. Voit laittaa muffinivuokia kaksin tai kolminkerroin, niin muffini pitää muotonsa nättinä (ite käytän tätä tyyliä).

3. Itse vatkaan kunnolla taikinan ja sekoitan varovasti jauhot sekaan niin, että ilmakuplia ei mene rikki paljoa.

4. Yleensähän muffini-ohjeeseen tulee leivinjauhetta. Kannattaa siis laittaa uuni kuumenemaan jo ennen taikinan valmistamista, sillä jos laittaa sen päälle vasta kun taikina on valmista, niin osa leivinjauheesta ehtii kohota pois sinä kuumentamisen aikana.

Toivottavasti noi hjelppaa pikkasen.

Ps. Kiva ja herkullinen blogi sulla. Lisään sut linkkeihini, jos sopii!

HerkkuKirppu kirjoitti...

Niin...vinkkinä vielä nää:

5. Kaikki "ylimääräinen", eli marjat, hedelmä- ja suklaapalat/murut voi aiheuttaa lässähtämistä. Ainakin mulla tapahtuu joskus niin.

6. Noiden sun muffareiden epämuotoisuus voi johtua lisäks siitä, että oot pistäny pellin liian täyteen/tiheään niitä ennen paistoa. Tuloksena on se, että ne kohoaa vinoon/sikinsokin, yli paperivuokien reunojen tai muuten kohoaa kiinni toisiin lähellä oleviin muffareihin. :)


(Noi kaikki oli sit mun kokemuksen mukaan ajateltuja!) :D

Tsajut kirjoitti...

Kiitos tuhannesti Herkkukirppu. Noita muffineita tuli Monta Monta kertaa enemmän kuin ajattelin, en tajunnut, että ohjeen muffinit ovat niin isoja, että ne täyttävät pienet vuokamme noin hyvin.

Jahka tästä muffinssi ähkystä selviämme, niin emmeköhän kokeile muitakin kirjan ohjeita ja toivottavasti silloin tuotoksemme ovat kauniimpia.

Ja totta kai meidät saa lisätä :)

H

Kodin Onni kirjoitti...

Herkullisia! :) Muffinssit ovat aina niin herkkuja! :)

Tsajut kirjoitti...

Muffinssit ovat petollisia, voit viettää pitkän aikaa syömättä niitä ja olla aivan onnelinen, mutta kun muffinihimo iskee niin se ei lopu ennen kuin olet syönyt muutaman ;)

S