tiistai 6. toukokuuta 2008

Grillailua


Kevään tulon varmin merkki on grillikauden alkaminen. Yksi kokeiluistamme on itse tehty hampurilainen. Sämpylän suhteen lintsasimme, mutta pihvilihoiksi sekoittelimme sikaa, nautaa ja poroa ja mukaan laitoimme suppilovahveroita. Ensi kerralla säästämme suppilovahverot muihin ruokiin, sillä pihveissä ne jäivät maistumatta. Kaupan peruna salaatti oli kiireisen kokin valinta, vaikka kummasti se kokki kerkesi tekemään lohkoperunat alusta alkaen itse. Ensin pestiin ja lohkottiin perunat, sen jälkeen niitä keiteltiin tovi kypsiksi. Lopulta ne huljautettiin yrteillä ja pippureilla ja tietenkin valkosipulilla maustetussa öljyssä ja laitettiin uuniin saamaan mukavaa pintaväriä.

Ei kommentteja: