perjantai 19. joulukuuta 2008

Ceviche-kuha



Sitrusmarinoitu kuha on pirteä vaihtoehto graavikalalle. Fileestä leikataan ohuita siivuja ja ne ladotaan lisukkeiden kanssa kerroksittain tarjoiluastiaan. Lisukkeiksi sopii vaikkapa puna- tai kevätsipulisiivut,hakattu tuore chili ja valkosipuli sekä rosepippuri. Päälle kaadetaan sitruunan tai limen mehua niin paljon että kala peittyy kokonaan. Näin marinoitu kala on kypsää ja valmista syötäväksi, kun väri on muuttunut läpikuultavasta valkoiseksi. Jääkaapissa tähän kuluu aikaa muutamasta tunnista vuorokauteen kalan määrästä ja astian mallista riippuen.
Tarjoa ruisleivän päällä.

2 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Nam! Cheviche on suurta herkkua!

Tsajut kirjoitti...

Näin on.Kuullosti aikoinaan niin houkuttelevalta,että kokeiltava oli.Kesällä panimme vierailevan kokin tekemään verkkokuhasta tätä herkkua, ja kas:lautanen tyhjeni nopeasti.

J