maanantai 8. joulukuuta 2008

Kiuashauki


Hauki ei monen mielestä ole kummoinen kala ruoanlaitossa, vaan keskitytään niiden kymppien jahtiin.. Kilon, kahden luupäästä saa kyllä maittavaa apetta, tässä yksi resepti:

Voitele vuoka ja laita siihen voidellut ruisleivän palat.
Paloittele haukifileet, pekoni, kurkku ja aurajuusto sekä siivuta tomaatti ja purjo.
Levitä kalaa, käristettyä pekonia ja kurkkua leipien päälle kerroksittain, viimeiseksi tomaattisiivut, juustomurut ja purjorenkaat jotka estävät folion tarttumisen.
Lopuksi päälle voi kaataa pullollise olutta.
Vuoka peitetään lopuksi foliolla.

Appeen alkuperäinen nimi on Tosimiehen kiuashauki, joka nimensä mukaisesti kypsyy kiukaan päällä niin kauan kunnes koko suku on kylpenyt. Kotioloissa 200c uunissa 2-3 tuntia. Awot!

Resepti Erä-lehdestä muutaman vuoden takaa

Ei kommentteja: