perjantai 19. joulukuuta 2008

Konvehteja


Makeiset veivät minut mukanaan. Liian paljon herkullisia kuvauksia on netti pullollaan. Jostain internetin syövereistä oli muistiini tallentunut tieto, että Anttilassa olisi myynnissä konvehtimuotteja ja sinne tein turhan toivioreissun töiden jälkeen; kaikki olivat menneet ja uusia ei ilmeisesti ole tulossa tilalle, ainakaan tänä vuonna. Uskoivat tilanteen olevan sama kaikissa ketjun myymälöissä.

Onneksi Kokkipuoti oli lähellä ja sieltä matkaan tarttui Silikosmartin EasyChoc sydänmuotti.

Fasun valkea suklaa kohtasi syksyllä tehdyn raparperihillon ja sai seurakseen Fasun taloussuklaata.

100 g valkeaa suklaata
muutama nokare hilloa
alta puolilevyä taloussuklaata

Sulata valkea suklaa, jaa se muotteihin, sekoittele sitä muottien reunoihinkin, laita muotti suklaineen jäähtymään, pilko taloussuklaa sulamaan. Lisää nokare hilloa niin keskelle muottia, kuin onnistuu, kaada päälle taloussuklaa, laita pakkaseen toviksi. Ja asettele se sinne suoraan, eikä heikunkeikun, kuten minä, suora lopputulos on aina kauniimpi kuin nämä pisan kaltevantonin sielunkumppanit. Jäähdytyksen jälkeen paina muotista varovasti ulos. Nauti.

Jäähtynyttä taloussuklaata ei pitäisi huolimattomasti alkaa lämmittelemään. Ilmeisesti uusinta sulatus kera lisäsuklaan ja kahden pätkiksen oli liikaa, rakenteesta tuli kokkareinen, perhe piti; nämä ovat meille syötäviksi.

Konvehtien teon jälkeen käväisin Kinuskikissan sivuilla ja sieltä matkasin Cafe Cake awayn sivuille lukemaan lisää konvehtien teosta ja suklaan käsittelystä. Temperointi olisi voinut auttaa konvehtien irrottamisessa ja se olisi ehkäissyt sormien suttaantumista, nyt pääsimme nuolemaan näppejämme konvehti maistiaisten jälkeen.

5 kommenttia:

Hyppysellinen kirjoitti...

ihanan näköisiä nameja ihanalla lautasella. itselläni on sarjan ruokalautanen sinisenä ;)

mekin teimme taannoin (onnistuneesti) konvehteja ilman temperointia. seuraavalla kerralla aion kyllä temperoida, mikäli saan hankittua lämpömittarin. nuo temperoimattomat harmaantuvat ikävästi ja sulavat nopeasti.

vinkiksi, että jos asustelet Ikean lähellä, heidän silikonisella (?)sydänjääpalamuoteillaan me teimme konvehdit. käytimme myös Ittalan Aalto-jääpalamuottia.

Tsajut kirjoitti...

Kiitos :)
Pakko tunnustaa ettei lautanen ole oma, vaan on lähdössä muualle, se vain on niin kaunis, etten voinut vastustaa kiusausta.

Täytyykin kokeilla jääpalamuotteja. Aalto-muotilla saisi desing-konvehteja :)

S

Tusla kirjoitti...

Nettikauppa Confetista varmaan saisi noita muotteja?

Kauniita näpertelyjä! Ja varmasti hyviä. :)

Tsajut kirjoitti...

Kyllä olivat hyviä, vaikka aluksi raparperihillo konvehdin sisällä kuullosti aika eksoottiselta.Itse en ole hirveästi valkosuklaasta pitänyt,mutta näistä kyllä.

J

Tsajut kirjoitti...

Kiitos Tusla vinkistä. SUlkaan temperointi oli ainakin valkosuklaalla liian haastavaa, eli saa nähdä osoittautuuko konvehdit liian haastaviksi meille.
Mikäli temperointi alkaa sujua, niin voisiko olla näitä parempia viemisiä/tarjoomuksia? :)

S