torstai 18. joulukuuta 2008

Korianterikakku kohtaa korinttikakun


Aiemmin ymmärsin keittokirjan ohjeen väärin ja päädyin käyttämään korianteria korinttien sijaan. Kakku oli onnistunut, mutta minulle netuudestaan vieraat korintit alkoivat kiehtoa ja olihan tuo kakku otettava uusiksi.

Taikinan tein kaksinkertaisena ja jaoin loppuvaiheessa puoliksi, tässä vaiheessa mokasin. Resepti neuvoo tässä vaiheessa lisäämään murokakkutaikinaan yhden ylimääräisen munan ja tämän touhotessani unohdin.

Jaettuun taikinan lisäilin mausteet, toiseen korianteria ja toiseen pussillisen korintteja. Paistoin kakut samaan aikaa uunissa; korinttikakun teflonvuoassa ja korianterikakun peltisessä. Koska kakuilla oli hivenen koko eroa, niin korianterikakku jäi vahingossa liian vaaleaksi, onneksi se ei makuun vaikuttanut.

2 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Tuo korianteri kuulostaakin mielenkiintoiselta kakkumausteelta, pitää joskus kokeilla.

Tsajut kirjoitti...

Suosittelen kokeilemaan. Korianteri on osoittautunut myös mainioksi Quinoan maustajaksi.

S