sunnuntai 7. joulukuuta 2008

Korianterikakku


Vanhasta keittokirjasta löytynyt ohje neuvoi käyttämään korinttia kakun mausteeksi. Heppoinen yleissivistykseni ei käsittänyt korinttia ja siksipä laitoin kakkuun korianteria jauheena. Pikainen googlaaminen kertoi korintin olevan pikkuinen rusina.


Korianterikakku

200 g voita
2 dl sokeria
4 munaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3dl vehnäjauhoja
1 1/2 - 3 tl korianteria
3 rkl sitruuna tiivistettä

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.
Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Lisää keskenään sekoitetut mausteet, leivinjauhe ja jauhot varovasti sekoittaen.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
Paista 175 C n. 50min.
Korjattu reseptistä korianterin määrää, makuraati arvioi mausteen melko voimakkaaksi ja kakun sopivan hyvin vahvan kahvin seuralaiseksi. Itse pidin mausta voimakkaana.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

kuulostaapa jännältä tuo lopputulos! maistuiko korianteri vahvasti läpi, tykkäsittekö? :)
-anni

Tsajut kirjoitti...

Lopputulos oli ihan makoisa. Korianteri ei maistunut häiritsevästi läpi, se antoi kivan vivahteen kakulle.

KATI kirjoitti...

Nam mitä herkkuja täälläkin palstalla on!:)
Mukavaa Joulun odotusta.

Tsajut kirjoitti...

Kiitos Kati ja mukavaa joulun odotusta sinullekin.