lauantai 6. joulukuuta 2008

Kurpitsakeitto

Kekrin aikaan saimme lahjaksi valtaisan kurpitsan. Maukkaasta keitosta ei tullut otettua yhtään kuvaa, kurpitsasta sen sijaan tuli otettua useampikin kuva. Maukkaan keiton innoittamina mietimme kurpitsan kasvatusta ensi kesänä.





Kurpitsakeitto
Tuoretta kurpitsaa
valkosipulinkynsiä
vihannesliemikuutio
1 rasia kermaviiliä/ranskankermaa
(sulatejuustoa tai fetaa)
persiljaa, ruohosipulia
(kurpitsansiemenöljyä)
Kuori kurpitsa, poista siemenet ja höttö sisus ja paloittele kurpitsa.
Pane palat kiehuvaan veteen, että ne juuri ja juuri peittyvät.
Laita valkosipuli (paljon) mukaan ja kasvisliemikuutio.
Keitä, kunnes kurpitsanpalat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella.
Tarkasta suola.
Lisää ranskankerma, persilja ja pyöräytä sekoittajalla.
Kaada tarjoiluastiaan ja ripottele pinnalle kurpitsansiemenöljyä. (persilja/ruohosipulisilppua)

Resepti Maija Asunta-Johnstonin kirjasta

1 kommentti:

Hyppysellinen kirjoitti...

hieno kurpitsalyhty.

kiva kun kävitte kommentoimassa meillä! on aina ilahduttavaa saada kommenttia ja vieläpä noin positiivista!

tottahan toki linkittäminen sopii. olemme siitä suorastaan otettuja, että ajattelette meidät linkaamisen arvoisiksi.