maanantai 22. joulukuuta 2008

Luumurahka


Kokeilimme Mimmi Mutikaisen vinkkiä käyttää luumuhilloa rahkassa ja hyvin maistuva lopputulos tuosta kokeilusta syntyikin.

Keittelin ensimmäistä kertaa hilloa, se edellinen satsi oli saatu lahjaksi. Hillon keittäminen oli todella helppoa.

Luumutäyte

Pussillinen luumuja
2 dl vettä
(2 tl sokeria)
kanelitanko
1 rkl konjakkia

Keitetään pienellä lämmöllä kunnes luumut menevät mujuksi.

Sekoitin rahkaa ja kermavaahtoa luumuhillon kanssa; koristin kermalla, luumuhillolla ja hillon joukosta ongitulla kanelitangolla. Sillä kanelitangolla päädyin maistelemaan oman rahkani, antoi ihan kivasti lisä kanelisuutta makuun.

Rahkaan kannattanee sekoittaa makeutusta joukkoon, tämmöisenään jälkiruoka ei ollut kovinkaan makea.

2 kommenttia:

Christina kirjoitti...

upea annos! Tein oman luumurahkani valmiista marmeladista, mutta itse keitetystä hillokkeesta tulisi varmasti vielä herkullisempi lopputulos.

Mukavaa joulunaikaa tännekin :).

Tsajut kirjoitti...

Mukavaa joulua sinullekin Christina.

Kaupan valmiista hillosta/marmeladista tuo eroaa värinsä puolesta; kaupan luumuhillo on mustaa ja tuo on paljon vaaleampaa, ruskeaa.

Teemme tuosta vähemmän makeaa, kuin kaupan tuote on ja lisäämme siihen mausteita. Mutta käytti sitten kaupanhilloa tai oma tekemää, niin on ne tortut joka tapauksessa hyviä ja niitä tulee syötyä pitkin talvea.

S