tiistai 9. joulukuuta 2008

Luumutäyte

Saimme mainiota luumuhilloa joulutortun täytteeksi. Tekijä oli kiehauttunut pienessä vesimäärässä pussillisen luumuja ja luumujen mukana kiehumassa oli kanelitanko, jonka jouluinen maku tuli hyvin esiin valmiissa hillossa. Aavistus sokeria ja konjakkia teki hillosta ylellisen.



Luumutäyte

Pussillinen luumuja
2 dl vettä
(2 tl sokeria)
kanelitanko
1 rkl konjakkia

Keitetään pienellä lämmöllä kunnes luumut menevät mujuksi.
Soseutetaan

Ei syödä kaikkea heti, vaan säästetään osa torttuihin ;)

5 kommenttia:

Hyppysellinen kirjoitti...

loppukommnetti on hyvä lisäys :)

konjakki tuo varmasti ekstrajuhlavuutta. meillä on ihan valmishilloa, mutta sopii kai se sinnekin sekaan. täytyykin koittaa!

Mimmi Mutikainen kirjoitti...

... ja tällainen itse tehty sose on ihanaa myös jouluisissa jälkkäreissä, vaikka ihan rahkassa tai jäädykkeessä.

Tsajut kirjoitti...

Kiitos kommenteista.

Hillo oli mainiota ja Mimmin ajatus sen käyttämisestä rahkaan tai jäädykkeeseen on loistava. Hillon maku sopisi mielestäni moneen käyttöön, mieleen tulee myös millaisia kinkkuvoileipiä saisi tämän hillon avulla tehtyä jouluyönä.

Pitää kokeilla tämän lahjushillon tekoa itsekin, konjakin tilalla voisi kokeilla jotain muutakin, mutta itse olen ennemmin konjakin kuin vaikkapa rommin ystävä, eli saa nähdä mitä teen, kokeilenko uutta vai otanko varman päälle herkullisen vaihtoehdon ;)

S

bakformen kirjoitti...

Kiitos, tuli hyvää täytettä! (Siis silloin ennen joulua...)

Tsajut kirjoitti...

Mukava kuulla :)