tiistai 30. joulukuuta 2008

Piparia ja cayennea konvehdeissa

Piparikonvehdit

Levy Fasun taloussuklaata
Pipareita murusina
Pomeranssinkuorta
Neilikkaa jauhettuna
Kanelia

Sulatetaan suklaa, kaadetaan muotteihin phjalle vähän, lisätään ripaus piparinmuru & mausteseosta, lisätään suklaata ja taas murumaustesaosta ja päälle vielä suklaata. Kopautetaan ilmakuplat pois ja laitetaan pakkaseen jähmettymään.

Cayennekonvehdit (ei riitä koko muottiin)

Saksakaupan 81 % tummaa suklaata
Nuudelipussin chilimaustetta 1/2 pussia
kamalasti cayennea (J yllytti)

Koetetaan temperoida suklaa, edetään hyvin, kunnes havaitaan, että edellinen satsi on vielä pakkasessa, touhotetaan ja saadaan suklaa jämähtämään, lämmitetään sitä liikaa, törkätään muotteihin ja jähmettymään, mennään äkeinä nukkumaan, unohdetaan jääkaappiin siirretty suklaa, palataan seuraavana päivänä töistä väsyneenä kotiin ja löydetään J naama suklaassa. Oli kuulemma hyvää :D

Pitää kuulemma kertoa, että osa meni muksun kaverille, ei J pahasti possuillut.

6 kommenttia:

Kmsu kirjoitti...

Chilin ystävänä nuo cayennella maustetut suklaat kuulostaa herkulta!:P

Tsajut kirjoitti...

Itse pidän chilistä myös ja nämä olivat eri hyviä..

J

Insanity_ kirjoitti...

Nami! Nuo cayannekonvehdit kuulostavat todella hyviltä... Ite ostin joskus aikoinaan fazerin chilisuklaata ja tykkäsin. Olisi kyllä jopa enemmän saanut sitä chiliä siinäkin olla..
Testaan ohjettasi seuraavalla kerralla kun suklaakarkkeja tulee tehtyä!

Tsajut kirjoitti...

Empä tiennyt että fasulla on chilisuklaata. Tuo chilin määrä on vähän kinkkinen, jos tykkää paljon chilistä kannattaa omat namit pitää visusti erillään.

J

Christina kirjoitti...

Näyttävät ja kuulostavat tutuilta, taisinpa minäkin tehdä joulun alla piparikonvehteja. Chili jäi sillä kertaa testaamatta, mutta ensi kerralla sitten.

Tsajut kirjoitti...

Piparikonvehdit maistuvat ihan joululta <3

S