keskiviikko 17. joulukuuta 2008

Quinoaa aiolihunnulla

Quinoa kokeilut jatkuvat; helppo arkiruoka kotona olevista aineksista on aina loistava valinta työpäivän päälle. J tekaisi tällä kertaa ruoan ja kvinoamössö sai seurakseen topakan aiolin.

Kvinoasoosissa oli tällä kertaa sipulia, kvinoaa, kasvislientä, korianteria jääkaapista löytyneitä wokkivihanneksia ja tomaattia. Ruoan kanssa nautimme loput saksakaupan punakaalisalaatista.

Aioli

7 valkosipulinkynttä
suolaa
2 keltuaista
1 dl oliiviöljyä
tuiskaus sitruunanmehua
1 rkl lämmintä vettä

Hienonna suola ja valkosipuli sauvasekoittimella tai morttelissa. Lisää keltuaiset joukkoon ja sekoita.
Kaada öljyä ohuena norona koko ajan sekoittaen. Mausta valmis majoneesi lopuksi sitruunan mehulla ja kiillota lämpimällä vedellä.

Aioli oli hyvin töpäkkää, vähäisempi valkosipulin määrä ja jonkin verran enemmän nestettä olisi muuttanut aiolin miedommaksi ja koostumukseltaan hivenen mukavammaksi.

3 kommenttia:

Tsajut kirjoitti...

Tekijän kommentti:
Aioliin käytetyt valkosipulit eivät olleet mitään kaupan kiinalaisia, vaan kotimaisia luomuja. Tätähän en tietenkään tajunnut ja vaikka olenkin suuri valkosipulin ystävä, oli tämä jopa minulle hiukan liian vahvaa.
J

Yaelian kirjoitti...

Huh, aika suuri valkosipulimäärä tosiaankin..!Rakastan quinoaa, varsinkin talvella sitä kuluu paljon.

Tsajut kirjoitti...

Valkosipulin määrä oli melkoinen, määrä taisi pelästyttää sen flunssanpoikasen karkuun, sillä tuon Aiolin jälkeen olo alkoi paranemaan :D

S