sunnuntai 21. joulukuuta 2008

Taatelileivät


Taatelileivät (n. 3 pellillistä)
n 200 g kivettömiä taateleita
250 g rasvaa
2 dl sokeria
2 munaa
1 dl rouhittua hasselpähkinää
5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
Koristeeksi manteleita
Leikkaa taatelit hyvin pieniksi kuutioiksi. Sekoita sokeri pehmeään rasvaan ja lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Lisää hienonnetut taatelit ja pähkinät sekä jauho-soodaseos.
Leivo taikinasta kolme tankoa (halkaisija n. 3 cm). Kääri taangot leivinpaperiin tai muoviin ja anna kovettua kylmässä. Voit säilyttää tangot paistamatta parikin viikkoa.
Leikkaa tangot terävällä veitsellä n. 1 cm paksuisiksi viipaleiksi. Korista mantelin puolikkailla ja paista 200 c n. 10 min.
Isotalo - Kuittinen - Tennberg Kotiruoka

Paistamisen kanssa saa olla todella tarkkana, keksit kypsyvät helposti liikaa ja muuttuvat liian rapeiksi. Tai ehkä se on tottumiskysymys, itse olen tottunut syömään ne sisus pikkuisen pehmeänä ja toisesta pellillisestäni ja pehmeys kaukana, ne olivat hyvin rapsakkaita ja silti kaukana palamisesta.

2 kommenttia:

rossana kirjoitti...

Oih miten kaunis valokuva taatelileivistänne! Herkulliselta kuulostaa.

Tsajut kirjoitti...

Kiitos. MEillä taatelikakut ja pikkuleivät kuuluvat jouluun. Taatelileipiä syödään toki syksylläkin, mutta ne ovat selkeästi pimeänajan ruokaa.

Suosittelen kokeilemaan :)

S