tiistai 16. joulukuuta 2008

Tryffeleitä ja makeisia

Tryffelit

2 dl Vispikerma
250 g tumma suklaa
0,5 tl voita
Mausteita

Sulata suklaa, lisää lämmitetty kerma ja voi, sekoita hyvin. Jaa seos erikulhoihin, lisää mausteet. Anna seoksen jähmettyä ja jaa se jähmetyttyään makeisvuokiin tai kieritä niistä kaakaojauheen tai tomusokerin avulla pallukoita.

Mausteina käytin;
jauhettua Goji- marjaa
2 kpl pätkistä
huhmareessa murskattuja Marianne rakeita
itse kuivattua chiliä
pinjan siemeniä

Valkosuklaaa makeiset

100 g Fasun valkoinen leivonta suklaa
aprikoosia paloina
Pinjan siemeniä
Pistaasipähkinää paloina

Suklaa sulatettiin ja jaettiin vuokiin (jossa muutama "sattuma") sekä kaadettiin leivinpaperille levyksi. Päälle paineltiin mausteet.

Innoituksen tryffeileihin antoi Bella Vanilla ja valkosuklaa makeisiin Fazerin suklainen keittiö-ohjekirja


Tarkempia kuvauksia mausta ja parempia kuvia on toivottavasti luvassa myöhemmin.

2 kommenttia:

Rossana kirjoitti...

Ihanan söpiksiä makeisia! Miltä nuo gojimarjat maistuvat? Olen useaan otteeseen matkoilla pyöritellyt niitä kädessäni, mutta en ole arvannut ostaa.

Tsajut kirjoitti...

Goji-marjat maistuvat miedoilta ja hivenen makeilta. Olen syönyt niitä myslissä ja noissa konvehdeissa. Myslissä pienet marjat saattavat hulahtaa alas sen enempiä maistumatta. Ja suklaa peitti osan marjan mausta.

Juuri J:n kanssa mietimme, miten kuvata makua, mutta heikolta näyttää, emme ole niitä tarpeeksi maistelleet. (ehkä vähän kuin sokeroidut karpalot, mutta pienempiä ja kuivempia).

Marja on kuulemma huipputerveellinen, mutta emme mekään ole vielä keksineet sille montaa käyttökohdetta.