perjantai 9. tammikuuta 2009

Focaccia

Focaccia

3 dl vettä
25 g hiivaa
5 dl vehnäjauhoja

Oliiveja, valkosipulia, tomaattia paloina


Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää jauhot.
Sekoita taikina tasaiseksi ja taputtele jauhoja apuna käyttäen suoraan leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa puolisen tuntia.
Voitele leipä oliiviöljyllä johon on sekoitettu suolaa.
Paista focacciaa 225 asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes leipä on kauniin vaalean ruskea.
Paloittele ja tarjoa lämpimänä.

Löysin reseptin Hellapoliisilta, joka puolestaan oli löytänyt sen Ruoka Pirkasta. Jätin taikinasta suolan pois ja sekoitin vastaavan määrän suolaa oliiviöljyyn, jolla voitelin leivän. Näin leivän pinnasta tuli aika suolainen ja ihana.

Tämän reseptin Focaccia valmistui nopeasti, mutta Siskot kokkaa-blogin resepti kuulostaa silti paremmalta.

3 kommenttia:

Kmsu kirjoitti...

Focaccia on hyvää, pitäisikin tehdä pitkästä aikaa! Viime vuonna sitä tuli tehtyäkin useampana versiona jossain vaiheessa aika tiuhaan.

Nelle kirjoitti...

kas kas, täällähän tämä!

Luulen että vaivaaminen ja kohottaminen tuo taikinaan enemmän sitkoa ja rakennetta kuin mitä tässä on. Lisäksi se, mikä tuossa joskus omaksumassani reseptissä on kivaa on, että se leipä tosiaan on hyvää vielä uudelleen lämmitettynäkin. Se ei muutu semmoiseksi vehnäjauhomaisen pullaisaksi ihan niin helposti :) Mutta kannattaa kokeilla ja raportoida sitten vaikka eroista! :)

Tsajut kirjoitti...

Leipä oli hyvää. Täytyy katsoa missä vaiheessa kokeilemme sitä toista reseptiä ja kuinka hyvin silloin tämänkertainen on mielessä.

Tuo leipä päätyi suurimmaksi osaksi vanhempainiltaan ja hupeni vauhdilla, eli oli ilmeisesti hyvää :)

S