perjantai 2. tammikuuta 2009

Färssi


Uuden vuoden juhlien jälkeen kaipasimme tavallista arkiruokaa, joka kypsyisi uunissa kävelylenkin aikana.

Pötkyle eli mureke

400 g jauhelihaa
1 kananmuna
korppujauhoja paljon (ainakin 1 dl)
Pippuria myllystä
Neilikkaa
Sipulia
Valkosipulia

Silputaan sipulit, sekoitetaan kaikki ainekset keskenään, annetaan taikinan seistä hetki viileässä. Muotoillaan pötkylä uunin kestävään vuokaa ja törkätään uuniin, joka laitetaan lämpeämään 125 c. Mennään rauhalliselle 3 km lenkille herättelemään ruokahalua.

Keitetään makaroni ja tehdään kastike pussista. Raastetaan porkkana ja lisätään mausteeksi muutama ananaspala.

Ensi kerralla jätetään kävely väliin ja paistetaan färssi kuumassa uunissa, nyt sisälämpö oli hyvä ja liha kypsää, mutta liha aika haaleaa syödä. Ruoanlaitossa uunin jälkilämmön käyttö ei aina kannata. Myös sipuli voisi olla pienempänä silppuna, mikäli haluaa rakenteesta vähemmän murenevan.

Ei kommentteja: