maanantai 12. tammikuuta 2009

Jauhelihamuffinit

Kodin kuvalehden viimevuoden parhaimmaksi reseptiksi valittiin jauhelihamuffinssien resepti. Lehden nettisivuilla mainittiin ohjeen olevan alunperin Kaarina Roininen ja Hei me leivotaan -ohjelmasta.



Jauhelihamuffinit

10-16 kpl

Täyte
300 g jauhelihaa
1 sipuli
2 dl porkkanaraaste
200 g tuorejuusto
1/2 dl tomaattiketsuppia
1/2-1 tl rouhittua mustapippuria
2 tl pitsamaustetta
1 tl suola
1 dl persilja- tai basilikasilppua

Taikana
2 munaa
1 dl sulatettua margariinia
1 dl maitoa
1 rkl leipäsiirappia
1 dl ruis- tai kauralesettä
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa

Pinnalle
kirsikkatomaatin puolikkaita
1-2- dl juustoraastetta

Ruskista jauheliha kevyesti. Lisää sekaan sipulisilppu ja porkkanaraaste. Kääntele seosta hetki pannulla pienellä lämmöllä. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Mausta ketsupilla, pippurilla, pizzamausteella ja suolalla. Jäähdytä ja lisää persilja.

Valmista taikina. Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki. Lisää joukkoon margariini, maito ja siirappi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää nesteeseen. Sekoita taikina tasaiseksi.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Jos käytät silikonivuokia, ei syvennyksiä tarvitse voidella. Jos käytät muffinipeltiä, voitele se tai laita koloihin paperiset vuoat.

Annostele taikinaa noin ruokalusikallinen tavallisten muffinivuokien pohjalle. Jos teet amerikanmuffineita isoihin vuokiin, menee taikinaa noin 2 rkl/vuoka. Laita täytettä yhtä paljon kuin taikinaa.

Paina päälle kirsikkatomaatin puolikas tai pari. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista muffineja uunin keskitasolla 16–20 minuuttia.

Me korvasimme tuoreen yrttisilpun kuivatuilla yrteillä, sulatetun margariinin öljyllä, leipäsiirapin tavalisella siirapilla ja leseinä meillä oli vehnäleseitä, hyvää tuli silti.

6 kommenttia:

Mimmi Mutikainen kirjoitti...

Meillä tykätään näistäkin...mistäpä suolaisesta ei... muffinipellillä paperivuoissa olen tehnyt useinkin... blogistanikin löytyy. Kannattaa kyllä kokeilla, joille on vieras leivonnainen.

Tsajut kirjoitti...

Meillä oli liki kiistaa siitä, muuttuiko muffinin taikinaosa liian kuivaksi jäähdyttyään. Itse olisi pitänyt mehevämmästä, mutta J oli toista mieltä.

Uunilämpiminä nämä olivat parhaita, vaikkakin aika haastellisia syödä, kun tuorejuusto ei lämpimänä toimi niin hyvänä liisterinä, kuin jäähdyttyään.

S

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihania muhveja ja meidän taloudessa menee kuin kuumille kiville, niin vaki asukkaille kuin vierailekkin. Sekä kylmänä että lämpimänä! itse en kyllä persiljasta kovin välitä niin käytän ihan basilikaa, ja uskon että maku ei oleellisesti muutu, ainakaan huonommaksi!

Tsajut kirjoitti...

Basilika varmaan piristää ohjetta. Kun saisi sen suuren basilika penkin, niin käyttäisin basilikaa huomattavasti nykyistä enemmän.

Anonyymi kirjoitti...

Mietin voisikohan porkkanaraasteen korvata juustoraasteella? En oikein ole porkkanan ystävä mutta juusto maistuu senkin edestä :D

Satu kirjoitti...

Kyllä tuohon voi juustoraastetta laittaa, mutta en ihan 2 desiä laittaisi. Jos porkkanaraasteen jättää pois ja lisää juustoa, niin kannattaa käsituntumalla arvioida kaipaisiko taikina lisää jauhoja tms. joukkoonsa.