torstai 22. tammikuuta 2009

Kasvispihvejä ja uunipottuja


Lassilan tilan kasvispihviaineksista ja Asterix-perunoista tuli loistava ateria.

Sekoitimme pussillisen kasvispihviainesta ( härkäpapurouhe, hernerouhe, vehnäjauho ja vehnähiutale) kahden pienen porkkanaraasteeseen, ketsuppiin, kasvisliemijauheeseen, basilikaan ja muutamaan pienittyyn valkosipulikynteen.

Vettä hulahti liikaa kasvispihviaineksen joukkoon ja nälkäinen perhe ei malttanut odottaa jauheen turpoamista ja rakenteen paranemista, niinpä olin pakotettu lisäämään joukkoon vehnälesettä.

Kauhoin taikinaa lusikalla öljyiselle pannulle, painoin kasat haarukalla pihivinmuotoisiksi ja annoin paistua hyvän värisiksi molemmin puolin.

Uuniperunat pestiin huolella ja tehtiin pintaan x-viilto. Niitä käristettiin 200 asteisessa uunissa melkein kypsiksi. Melkein kypsinä ne otettiin toviksi uunista ja voideltiin öljyllä ja pinnalle ripoteltiin suolaa ja rouhaistiin muutama kierros pippurimyllystä. Hetki lisäpaistoa uunissa ylävastuksen paahtaessa perunoiden pintaa ihanan rapsakaksi ja valmista tuli.

Ruoka tarjoiltiin itujen, pakaste herneiden ja salaatin kera. Kastikkeen virkaa toimitti saksakaupan tsatsiki ja jääkaapista löytynyt sienisalaatti.

Täytyy todeta, että ruoka oli kaikista syöjistä äärimmäisen hyvää, suosittelemme lämpimästi.

2 kommenttia:

Insanity_ kirjoitti...

Jälleen tosi herkullisen näköistä kasvisruokaa!! Jännä idea lisätä vehnälesettä pihvin sekaan.. Luulisin ainakin että antaa kivan, erilaisen maun :)

Tsajut kirjoitti...

Ensi kerralla teemme kasvispihvin ilman vehnälesettä ja saamme ehkä hivenen erilaisen pihvin aikaiseksi. Vehnä-, kaura ja ruisleseitä tulee laitettua jauhelihapihveihinkin, mikäli aamupuuroa ei ole jäänyt yli. Leseet tekevät rakenteesta mukava ja saa pikkuisen enemmän kuitua, kuin muuten :)

S