perjantai 9. tammikuuta 2009

Kasvispikaruokala

KoKo Teatterin High heels societyn jälkeen S kaipasi pikaruokaa ja perinteinen mäkkäri tai nakkikioski meininki ei miellyttänyt, onneksi apu löytyi Kurvin kulmilta. Koska jaettu kokemus on paras kokemus täytyi perheellekin raahata kotiin oma pikaruokansa maisteltavaksi. Kotiympäristöstä puuttuivat vain pikaruokalan suloiset kanssa-asiakkaat tunnelmaa luomasta.


Vegemestan Vegan Schnitzel vehnäproteiinipihvillä oli ehkä paras hampurilainen, jonka S on koskaan syönyt. Myös J ja lapsi pitivät hampurilaisesta.


Chili sin Carne oli laitoskeittiöiden versiota parempi. Mausteinen soosi muistutti rakenteeltaa paljon jauhelihaa, mausta vain puuttui jauhelihan rasvaisuus.

Kasvispikaruokala sijaitsee näppärästi Sörkan metroaseman kupeessa Vaasankadulla ja sinne suunnalle voi joutua jatkossa tekemääna siaa, että saisi hyvän tekosyyn antautua taas uudestaan pikaruoalle.

8 kommenttia:

aleksi kirjoitti...

hassua että tätä kaikki kehuu.. menin testaamaan joskus kun se oli vielä suomenlinnassa ja se oli musta kamala, normi ruispalan sisällä tofu viipale ja valmis kastiketta. pettymys ja ihmetys kun sitä niin kehutaan.

Tsajut kirjoitti...

Tietenkin nälän asteella voi olla vaikutusta kokemukseen :)

Tuo viljaisapihvi oli hyvä, tofua en vielä uskaltautunut kokeilemaan, sillä en tähän saakka ole ollut suuri tofun ystävä.

S

Elina kirjoitti...

Olispa tuollainen paikka Turussakin...

Tsajut kirjoitti...

Siitä vain laittamaan Vegemestalle toiveita Turun toimipisteen saamiseksi ;)

S

Kmsu kirjoitti...

Kiva, kun kasvisruokaakin saa pikaruokaperiaatteella. Kelpaisi tänne meidänkin nurkille moinen mesta. Mutta ei tällä pienellä paikkakunnalla menesty kuin pari perinteistä grillikioskia ja pari ruokalaa. Syksyllä tänne avattiin kiinalainen ravintola ja se oli toiminnassa vain pari päivää. Pitää aina lähteä jonnekin muualle, jos haluaa ulos syömään.:(

Tsajut kirjoitti...

Teidän täytyy ehdotella grillikiskan valikoimiin laajennusta. Tuo viljapihvin suutuntuma oli 'lihaisampi' kuin monen tiesmistä tehdyn jauhelihapihvin.

S

aleksi kirjoitti...

siis toi snitsel homma ei ollut tofua? hmm.. ennen oli.

pitää taas käydä testaa että voin haukkua sitä lisää, jos ne oiskin muka parantaneet :)

Tsajut kirjoitti...

Vehnäproteiinipihvi tuo kuulemma oli. Kasvisruokatuntemukseni ei riitä kertomaan, onko se sama asia kuin seitan. Seitania en ole vielä syönyt ja tuo oli lisäksi paneroitu.

Seitanin ohjeen löysin, mutta en tuon perusteella kyllä osaa sanoa, söinkö sitä.

Kokeile hampurilaista ja kerro tuomiosi :)

S

http://www.sll.fi/luontojaymparisto/energiajailmastonmuutos/ilmasto-lautasella/reseptit