maanantai 5. tammikuuta 2009

Poropossupataa


1,5 kg Poroa
500g possua
Porkkanaa
Lanttua
Sipulia
Kuivattua suppilovahveroa n. 1/2 dl
Suolaa
Pippuria
Vettä

Pilkotaan liha tasakokoisiksi. Pilkotaan kasvikset. Lisätään ainekset pataan ja vettä sen verran, että ainekset peittyvät. Haudutetaan mahdollisimman miedolla lämmöllä kannen alla uunissa. Nautitaan perunoiden ja höyrytetyn parsakaalin kanssa.


Olimme mamman nurkissa viettämässä viikonloppua ja tuomisiksi veimme joululahjaksi saamamme poronlihaköntin. Mamma hääti meidät keittiöstään nauttimaan ihanan talvisesta päivästä ja valmisti meille yhden kuuluisista aterioistaan.

2 kommenttia:

Masu kirjoitti...

Näyttääpä tutuilta maisemilta, ettei vaan olisi Jyväskylän Lutakosta? Muutin viime keväänä pois naapurustosta hieman kauemmas keskustasta :)

Tsajut kirjoitti...

Siellähän me lomailimme. Maisemat olivat todella upeat ikkunoista ja mukava oli lenkkeillä rantaa pitkin ja nähdä ihmisten iloitsevan juuri kantavaksi muuttuneesta jäästä.

S