tiistai 20. tammikuuta 2009

Sieniä ja kasviksia & viherpapu-misosalaatti

Sieniä ja kasviksia

200 g siitakesieniä (meillä 100 g)
porkkana
1/2 purjo
100 g papuja
paprika (meillä puolikas punaista ja keltaista)
2 rkl miriniä (tai 1-2- tl sokeria)
2 dl vettä
n. 3 rkl soijakastiketta
6 valkosipulinkynttä
1/2 pussia herneitä
1 dl ituja
nori hiutaleita

Pilko ainekset tikuiksi.
Vesi, sokeri ja soija kattilaan. Lisää sienet ja kasvikset. Hauduta kunnes kasvikset ovat juuri ja juuri kypsiä. Lisää herneet, idut ja pavut.

Tarjoile keitetyn nuudelin kanssa. Lisää päälle nori-hiutaleita.


Viherpapu-misosalaatti

400 g vihreitä papuja
3 rkl Hatcho Misoa
2 rkl siirappia (oikeasti miriniä)

Laita pakaste pavut kattilaan ja keitä ne lämpimiksi. Sekoita miso ja siirappi huolellisesti papuihin. Tarjoa lisäkkeenä.

4 kommenttia:

Nelle kirjoitti...

hyvän näköinen - semmonen mitä itsekin voisin ehkä syödä

Jussi kirjoitti...

Tämä oli erinomaisen hyvää jopa lihansyöjän mielestä.

J

Insanity_ kirjoitti...

Aivan upea kasvisruoka!! Kevyttä ja varmasti maittavaa..
Ite tykkään kovin paljon kaikista wokeista ja vastaavista, joten tätä pitää testata! Idut ovat kanssa miun herkkua.

Tsajut kirjoitti...

Suosittelen kokeiltavaksi.Tämän reseptin opin Japanilaisia kasvisruokia-kurssilta syksyllä.Sieltä saatuja reseptejä kokeillaan ja julkaistaan jahka keritään.

J