maanantai 26. tammikuuta 2009

Suppilovahvero-pekonipiirakka


Sunnuntaivieraille teimme maittavaa suppilovahvero-pekonipiirakkaa. Onneksi tuli syksyllä kerättyä, talvella suppikset maistuvat taivaalliselta.


Taikina
100 g margariinia tai voita
3 dl vehnäjauhoa
loraus vettä

Margariini nypitään ja sekoitetaan jauhojen sekaan ja lisätään tarpeellinen määrä vettä.
Painele taikina voideltuun vuokaan ja paista uunissa 10 minuuttia ilman täytettä.

Täyte

100 g suppiksia
paketti pekonia
1 sipuli
paprikaa(espanjalainen suippomalli)
purjoa
kantarelli-tuorejuustoa
1 muna
kermaa

Käristä pekonisilppu pannulla, lisää sienet ja sipulisilppu. Levitä täyte tasaisesti vuokaan, laita päälle paprika- ja purjorenkaita ja lopuksi tuorejuusto ja muna- kerma seos. Paista175 c uunissa 30 minuuttia.
Tarjoillaan lämpimänä. Tästä on tullut jotenkin kestosuosikki, joka on aina yhtä hyvää.

Ei kommentteja: