maanantai 19. tammikuuta 2009

Sushia

Blue Dragonin Sushi meal kit taipui kurkku ja kurkkugraavilohisusheiksi.

Sushiriisi keitettiin ohjeen mukaan ja siihen lisättiin itse tehty sushi-su (sushi-viinietikka)

8 rkl riisietikkaa
4 rkl sokeria
1 tl suolaa

Keitä etikkaa ja sokeria, kunnes sokeri on liuennut. Lisää suolaa ja jäähdytä. Pirskota sushiviinietikka riisiin ja sekoita huolellisesti kunnes riisi on kädenlämpöistä.

Riisi levitettiin merilevämatolle, niin, että n. 1,5 cm jäi toiseen laitaan ilman riisiä. Riisin päälle laitettiin kurkusta vuoltu pitkä tikku, jossa ei ollut höttöä kurkun sisusta. Sipaisu wasabia ja levä rullalle bambumaton avulla, niin että paljas reuna jää viimeiseksi. Kostuta paljas levä ja pyöritä rulla loppuun.

Toista sama kolme kertaa, joka toinen kerta lisäten joukkoon myös graavikalaa.

Leikkaa rullat terävällä veitsellä annospaloiksi. Nauti soijan ja wasabin kera.

Ei kommentteja: