tiistai 13. tammikuuta 2009

Tomaattipapupasta


Töölön ruokavierailulta on jäänyt esittelemättä pääruokamme. Alkukeittona siis oli purjofenkolikeitto salaatin kanssa saimme herkullista kastiketta ja jälkiruoaksi saimme hedelmiä kera herkkujen.

Tomaattipapupasta

2 Sipulia
paljon valkosipulia
2 tlk tomaattimurskaa peltipurkissa
yrttimausteita
kasvislientä
spicy herbamare maustetta
1 rkl ketsuppia

400 g voipapu tölkistä (Biona)
2 tomaattia

Valkosipuli oli pienitty veitsellä aivan pieneksi silpuksi, sipuli taas oli jätetty hivenen suuremmiksi paloiksi.

Sipulit, tomaattimurska ja mausteet saivat muhia liedellä tunnin. Kun kastikkeen karvaus oli poistunut lisättiin joukkoon voipavut. Kaltatut ja lohkotut tomaatit lisättiin tarjoiluvaiheessa ruona pinnalle eli ne eivät kiehuneet lainkaan.

Tomaatin kalttaus eli kuoriminen: Tee tomaattiin ristiviilto. Kasta tomaatti kiehuvaan veteen noin 30 sekunniksi tai kunnes kuori alkaa irrota. Jäähdytä tomaatti kylmässä vedessä ja vedä kuori pois.

Kastike tarjoiltiin täysjyvätagliatellen kanssa. Lisukkeeksi oli tarjolla raejuustoa ja juustoraastetta niitä kaipaaville.

Kokonaisuudessaan Töölössä tarjotut ruoat olivat loistavia ja kevyitä. Menemme varmasti uudelleen, kun kutsu taas käy.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tumpelo töölön kokki ihan vaan kastoi keihuvan kuumaan veteen ja vetäisi kuoren pois. Nopeaa ja tekokasta, joskaan ei ehkä ihan hienosjen oppien mukaista.