torstai 15. tammikuuta 2009

Täytekakun täyte


Selailemissani kakkublogeissa kakut täytetään jollakin, jonka tarkka koostumus ei aina ole minulle selvinnyt. Insanity_ kertoi täytteen teosta niin yksinkertaisesti, että taidan jossain vaiheessa uskaltautua kokeilemaan. Meillä täytekakut on perinteisesti täytetty mansikoilla (kesällä ne pakastetaan hivenen murjottuina ja sokeripirauksella vahvistettuna), banaanilla (viipaleet pitkittäin) purkkipersikoilla, ananasmurskalla, villivadelmilla etc. Päälle törkätään kermaa tai suklaata ja sitten syödään. Parasta kakku on, kun se on saanut levätä ainakin muutaman tunnin.

Ja sitten kun sitä kakkua kuljettelee ilman kakkukupu-systeemiä halki eteläisen-suomen pariinotteeseen, on lopputulos ylläolevan kaltainen. No oli se kakku jo alkujaankin hivenen länä, mutta maistui se silti ihanalta.

3 kommenttia:

Insanity_ kirjoitti...

Näyttääpä herkulliselta tuo kakkupala!
Kokeile ihmeessä joku kerta jotakin ihanaa moussea: vadelmamoussea, suklaamoussea, sitruunamoussea tai vastaaava.. Ne ovat TAIVAAALLISIA!!!

Yaelian kirjoitti...

Hyvältä kuulostaa teidän kakku ja näyttää namilta tuo kakkupala!
Yhdyn Insanityn sanoihin: ne mousset kakuissa on ihania!

Tsajut kirjoitti...

Täytyy kokeilla. Vähän vain olen tapoihini piintynyt ja koko syöjäporukka odottaa tuota tuttua kakkua. Katsotaan kun kevät ja juhlakausi taas koittaa, niin joskos sitä repäisisi ;D

S