perjantai 2. tammikuuta 2009

Villa Valo

Lapsemme ihailee soitin ja solistiyhtye HIMiä. Hän halusi korvata piparkakku talon tornilla, jossa on viitteitä HIMpuloiden (Rip Out) the Wings of a Butterfly musiikkivideon tornista. Lisäksi päävimpula itse asuu Carl Ludvig Engelin suunnittelemassa ja 1840 rakennetussa tornissa.


Lapsi otti kirjasta mallia ja piirsi kaavat, kaulitsi taikinan ja leikkasi palat irti. J hoiti paistamisen.
Taikina oli huonoa, ei sillä perinteisellä reseptillä tehtyä, vaan kaulimeen tarttuvaa ja ihmeellisen tuntuista ja makuista. Taikinasta leivotut piparit eivät olleet sitä perinteistä teräslaatua, vaan pehmeitä. Paistamisajalla ei tuntunut olevan juuri merkitystä valmiiden tuotosten kovuuteen.


Lapsi koristi J:n innokkaalla avustuksella tornin tomusokeri-munanvalkuais-sössöllä, loppu koristelu ruokotomusokerilla tapahtui myöhemmin, samoin valokuvaus ja siksi liimana käytetty sulasokeri kuultaa koristeen läpi ruskeana.


Kaavat lapsi löysi Piparkakkutalot Norman & Grane-kirjasta. Majakan kaavat olivat turhan hankalat; seiniä oli kahdeksan ja ne olivat korkeat ja kapeat. Ylimmän kerroksen ikkunat olivat valtaisat ja seinien ikkunat taas äärimmäisen pienet. Majakka/torni olisi helpompi tehdä kuudesta seinästä ja niihin mahtuisi suuremmat ikkunat. Kokoamis vaiheessa sai pelätä rikkovansa seinät ja tulipa siinä touhussa hommattua komea vesikellokin sormenpäähän.

2 kommenttia:

Hyppysellinen kirjoitti...

no mutta ompa hieno! varsinkin bändin logo kattorakenteissa on upea!

minkäs ikäinen muksu teillä on?

Tsajut kirjoitti...

Logo oli tärkein koko hommassa. Ensin napero mietti logon tekemistä pienempänä ja sen asettamista pystyyn katolle, mutta päätyi sitten tähän.

Muksu on kahdentoista ja paljon luovempi ideoimaan asioita kuin minä. Itselle ei olisi tullut mitään vastaavaan mieleen, mutta tuo lapsukainen tuntuu pursuilevan kaikenlaisia ideoita :)

S