perjantai 6. helmikuuta 2009

Pähkinäleipä

Pähkinäleipä

25g hiivaa
2 tl suolaa
½ l käden lämpöistä vettä
VJ (ripaus karkeita, pääosin hienoja)
2 rkl oliiviöljyä
n. 200 g saksanpähkinöitä

päälle seesamin/auringonkukan/pellavan/kurpitsan siemeniä sekoita hiiva ja suola kunnes hiiva on juoksevaa.

Lisää haalea vesi ja vähän karkeita vj (tai n. 1 dl vehnänalkioita, leseitä, tai grahamjauhoja). Lisää VJ kunnes taikina tukevaa, mutta silti helposti puukauhalla sekoitettavaa.

Lisää öljy, vaivaa tasaiseksi.

Sekoita lopuksi pähkinät isoina paloina.

Kaada taikina uunnpellille tasaiseksi.

Anna nousta.

Paista 200 c reilu puoli tuntia.

Leipä on valmis, kun se on saanut kauniin ruskean värin.

Anna jäähtyä ritilällä.




Resepti Maija Asunta-Johnston

Ei kommentteja: