tiistai 10. helmikuuta 2009

Uunipuuro

Mamman hemmottelulla Jyväskylän reissullamme ollut mitään määrää; kumpanakin aamuna meitä odotti ihana uunipuuro ja itsepoimitut villivadelmat.

Uunipuuro

2 dl puuroriisiä (/ohraryyniä)
2 dl vettä
1 litra maitoa (punaista hyla-maitoa)

Kypsennetään miedolla lämmöllä uunissa max 150 c ja n. 2 tuntia, uunin voi myös sammuttaa hivenen aiemmin ja jättää puuron hautumaan jälkilämpöön.


Mammalla kahvit juotiin monta kertaa päivässä. Mainioista kahvin seuralaisista ei tallentunut kameraan, kuin nämä ihanat solmupullat. Näitä saattoi syödä hyvälläomalla tunnolla, sillä Mamma oli leiponut ne luomuspelttiin.

3 kommenttia:

Insanity_ kirjoitti...

Uunipuuro on ihanan perinteistä, vaikka sitä tuleekin niin harvoin tehtyä.. Jotenkin tuntuu aina kovin työläältä valmistaa, vaikka itekseenhän se siellä uunissa tekeytyy.. Varmastikin hyvää?

Chiliä&Suklaata kirjoitti...

Uunipuuro on kyllä niin hyvää ja niin helppoa tehdä. Itse käytän tavallisen maidon tilalla soijamaitoa/soijajuomaa.

Tsajut kirjoitti...

Uunipuuro on taivaallista, mutta sen tekeminen on jäänyt. Onneksi sentään äitipuoli hemmottelee meitä tällaisillakin herkuilla :)