lauantai 21. maaliskuuta 2009

Hasselbackinperunat

Vähemmän kevyitä herkkuja kokeilimme.

Hasselbackin perunat

8 keskikokoista perunaa
1 tl suolaa
valkopippuria
öljyä
juustoraastetta
korppujauhoa
kermaa/maitoa

Perunat kuoritaan ja leikataan viipaleiksi siten, että viipaleet jäävät pohjasta kiinni toisiinsa.
Asetetaan perunat uunivuokaan ja maustetaan suolalla.
Voidellaan perunat öljyllä.
Ripotellaan päälle juustoraaste ja korppujauhot.
Paistetaan 225 c uunisa 45-50 min.
Valellaan välillä kermalla.

Suklaabanaanit

Banaani
Suklaata

Viilletään banaaniin viilto, joka täytetää suklaalla. Paistetaan kuumassa uunissa siihen saakka, kunnes suklaa on sulanut. Kaminalla tai nuotiolla valmistettaessa banaani suklaineen kääritään folioon.


Mansikkaa ja turkkilaista jogurttia.

Ei kommentteja: