maanantai 20. huhtikuuta 2009

Falafel


Bauckin Falafel-aines löytyi Ruohonjuuresta ja ohje oli helppo; Ainekseen lisättiin 250 ml vettä ja annettiin turvota 15 min. Pyörykät muotoiltiin ja paistettiin kuumassa öljyssä hyvän värisiksi. Lisäksi teimme friteerattuja sipulirenkaita.

2 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Oliko hyvää? Musta noi instant falafelit ei yleensä ole kauhea hyviä mutta tässä olisi resepti,laitoin sen jo kommentteihin Pastanjauhajien blogiin:
Falafelit (25 kpl)

2 kupillista kuivia kikherneita, liotettu vahintaan 12 tuntia
leivanmurusia 2 palasesta valkoista leipaa
5 valkosipulin kyntta
2 tl leivinsoodaa
silputtua persiljaa
silputtua korianteria
1/2 pieni sipuli
1 rkl seesaminsiemenia
1 tl juustokuminaa
1 tl paprikajauhetta
suolaa, pippuria
oljya uppopaistamiseen

Huuhtele liotetut kikherneet ja laita ne monitoimikoneeseen valkosipulin, sipulin ja mausteiden kanssa. Jauha karkeaksi.Voit lisata tilkan vetta jos seos ei jauhaudu tarpeeksi hyvin.

Siirra seos kulhoon ja lisaa muut ainekset paitsi leivinsooda. Peita kulho ja anna seoksen levata noin tunnin.

Lammita oljy;sen tulee olla kuuma muttei kiehuva. Lisaa leivinsooda
seokseen ja vaivaa seosta hetken.

Kastele katesi ja muodosta massasta pienia palloja. Paista kullanruskeiksi ja tarjoa lampimina.

Tsajut kirjoitti...

Kiitos Yaelian, täytyy kokeilla ohjettasi sellaisena päivänä, kun om hivenen enemmän aikaa.