sunnuntai 19. huhtikuuta 2009

Lohta kahdella tapaa

Wasabilohi

Ohje Kemikaali cocktail-blogista, mutta lisäsimme ohjeeseen raastettua inkivääriä ja valkosipulia.

Ohje Nooran mukaan
Lohen pintaan hierotaan ensin karkeaa suolaa, sitten sitruunaa ja mustapippuria sekä reilusti wasabia. Kala uuniin ja ulos, kun näyttää hyvältä. Wasabin maku muuttuu uunissa aavistuksen miedommaksi ja lopputulos on sanoinkuvaamaton.

Yrttilohi

Valkosipuli
Suolaa
Sitruunaa
Mustapippuria
Ruohosipulia
Tilliä
Timjami

Lohet olivat 175 asteisessa uunissa n. 35 min.

2 kommenttia:

Pia kirjoitti...

Oma versioni wasabilohesta on seuraava:
*sekoita ruokajugurttiin runsaasti wasabia (saa olla tujua)
*mausta lohi
-hienoksi raastetulla inkiväärillä
-suolalla
-ripauksella sokeria
*kaada päälle maustettu jugurtti

Tuuppaa 150 asteiseen uuniin ja odota, kunnes on kypsää.
Alhaisempi lämpötila kannattaa, vaikka ottaakin hiukan enemmän aikaa, sillä kalasta tulee mehevää.

Tsajut kirjoitti...

Kiitos ohjeesta Pia. Täytyy kokeilla ensikerralla, kun tuota jugurttiakin on yleensä jääkaapissa :)