tiistai 14. huhtikuuta 2009

Skottilaiset munat

Pääsiäinen päättyi vähemmän sydänystävällisesti. Tämä herkku saa sydämen ja verisuonet naukumaan tuskissaan samalla kun makuaistit kerjäävät lisää.

Kuori kovaksi keitetyt, kylmät munat.
Vatkaa 1 raa'an munan rakenne rikki ja lisää siihen 2-3 tippaa tabascoa (meillä Amazonin Chipotle) ja Cayannea.
Kastele kokonaiset, kuoritut munat seoksessa ja pyörittele korppujahoissa.
Munissa tulee olla ainakin 1 mm:n kerros kuorrutusta. Munat voi kuorruttaa tarvittaessa kahdesti. Ruskista munat öljyssä ruskeiksi. Tarjoa Tabascon ja suolan kanssa.

4 kommenttia:

Hyppysellinen kirjoitti...

uppopaistetaan vai "vain" paistetaan? mielenkiintoinen ohje!

Tsajut kirjoitti...

Me laitoimme pieneen kattilaan aika tavalla öljyä ja toteutimme tuon paistamisen ja uppopaistamisen rajamailla. Hurjan paljon nuo imivät itseensä öljyä, eli ei ole mitään keventäjän ruokaa, valitettavasti.

Hukkapala kirjoitti...

Mä olen tehnyt joskus näitä niin että kananmunan ympärille tulee ensin siskonmkkarasta tehty "taikina", sen jälkeen kananmuna ja korppujauhe, ja uppopaistetaan. Sekin oli aika kurmeeta :)

Tsajut kirjoitti...

Kuullostaa myös hyvältä.

J