sunnuntai 5. huhtikuuta 2009

Vegelammasta hampusta

Meillä piti olla kanaa monimutkaisesti ja herkullisesti valmistettuna, mutta Kariniemen minuuttipihvit, ne marinoimattomat, olivat menneet pahoiksi. Ei ollut aivan ensimmäinen kerta kun kyseinen tuote on pilalla ennen kuin viimeinen käyttöpäivä on ohittunut.

Onneksi kaapista löytyi Ekolosta ostettu hamppupihviaines (Kikherne, kuorittu hampunsiemen, persilja, kivisuola, hamppujauho, sipuli, viinihappo).

Ainekseen sekoitettiin 180 ml vettä, me laitoimme hivenen enemmän ja ehkä sitä olisi voinut olla vieläkin enemmän. Lisäksi tuo yksi, jolla on hirmuinen hinku pilkkoa valkosipulia, laittoi kermaviiliraejuusto kastikkeista ylijääneet valkosipulit aineksen sekaan. Taikinan annettiin tekeytyä hetki ennen paistamista. Paistamisen jälkeen pihvi muokattiin piparkakkumuotilla ajankohtaan sopivamman näköiseksi.

Pihvit tarjoiltiin uuniperunoiden, kahden eritavoin maustetun kastikkeen, paprikan ja pinjan siementen kanssa.


2 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Kuulostaakin ihan kivalta, nuo hamppupihvit.Täällä jostain syystä hampusta tehtyjä elintarvikkeita ei löydy,ja siementen tuonti on kielletty,täysin idioottimaista,eihän niissä ole huumaavia aineksia!

Tsajut kirjoitti...

Tämä kasvispihviaines oli ehkä jopa parempi kuin Lassilantilan. Hampulla on huono maine, mutta olen ollut tyytyväinen siihen vaatteissa ja ruoassa, täytyy toivoa, että sen hyötykäyttö lisääntyy.