tiistai 9. kesäkuuta 2009

Maapähkinävoi-suklaakakku



Maapähkinävoi-suklaakakku

125 g voi (+voiteluun)
1 tl vaniljaa (jauhettuna)
275 g (n. 3 dl) sokeria
3 munaa eroteltuina
125 g tummaa suklaata sulatettuna ja jäähtyneenä
2 rkl maapähkinävoita (ohjeessa sileää, meillä ei)
240 g (4 dl vehnäjauhoja
1 1/4 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa (en laittanut)
2 1/2 dl maitoa

Uuni 170-astetta, 30-35 min
Vuoka 23 cm, nelikulmainen, meillä pyöreä ja saimme tehtyä muutaman muffininkin samasta taikinasta.

Vaahdota voi, vanilja ja sokeri.
Vatkaa joukkoon munankeltuaiset ja lopuksi sulatettu suklaa ja maapähkinävoi.
Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola keskenään ja nostele aiemman taikinan joukkoon yhdessä maidon kanssa.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele se varovasti taikinan joukkoon.
Kaada taikina voideltuun vuokaan (korppujauhotin, suosittelivat pohjalle leivinpaperia)

Paista ja kumoa ritilälle 15 min jäähdyttelyn jälkeen.

Tässä vaiheessa hyökkäsimme kakun kimppuun, mutta ohje jatkuu;

Halkaise kakku ja levitä puolet suklaakinuskikuorrutteesta väliin ja loput kootun kakun päälle.

Suklaa-kinuskikuorrute

75 g tummaa suklaata paloina
75 g voita kuutioina
250 g (4 dl) tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
5 rkl maitoa
1 vaniljaa

Sulata suklaa ja voi. Sekoita tomusokeri ja kaakaojauhe keskenään, kaada päälle suklaavoi. Lisää maito ja vanilja.

Laita kulho, jossa seos on, isompaan kulhoon, jossa on hieman jääkylmää vettä ja vatkaa seosta puulusikalla, kunnes se on tarpeeksi paksua levitettäväksi ja pysyy muodossaan.

n. 3 3/4 dl valmista kuorrutetta.

Kakku maistui mainiolta ja riittävän makealta ilman kuorrutetta.

Ohjeet Suklaa 365 vastustamatonta makuelämystä, Jennifer Donovan

4 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Kuulostaa hurjan hyvältä! Maapähkinävoi ja suklaa yhdistelmä on tosi hyvä!

Jams kirjoitti...

Kunpa kaikki suomalaiset löytäisivät maapähkinävoin.

Tsajut kirjoitti...

Maistellessamme aineksia aloimme haaveilemaan suklaasta, jossa olisi maapähkinävoita runsain mitoin :)
Toivottavasti muistan tuon makuyhdistelmän, kun taas palaan konvehtikokeilujeni pariin.

Insanity_ kirjoitti...

Aivan upea kakku! Tälläiselle suklaahirmulle pähkinä-suklaakakku maistuisi juuri nyt. Maapähkinävoi on kyllä loistokaveri leivonnassa! Hyvää myös täytekakkujen välissä..