maanantai 24. elokuuta 2009

Cappuccinoneliöt


Painonvartijat tulevat kiittämään minua seuraavan reseptin jakamisesta. Lisätkää joukkoon hivenen saksanpähkinöitä, niin nautinto on täydellinen.

Cappuccinoneliöt
15 kpl

225 g pehmeää voita
225 g jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kaakaojauhetta
225 sokeria
4 vatkattua kananmunaa
2 rkl valmista vahvaa kahvia

Valkosuklaakuorrute

115 g valkosuklaata (meillä 130g)
55 g voita
3 rkl maitoa
175 g tomusokeria (meillä ruokotomusokeria, siitä kuorrutteen kinuskinen sävy)

sekoita jauhot, leivinjauhe, kaakaojauhe. Lisää voi, sokeri, vatkatut munat ja kahvi. Sekoita hyvin taikina tasaiseksi.
Peitä vuoan 28 x 18 cm (meillä isompi) pohja leivinpaperilla ja kaade taikina siihen.
Paista 180 asteisessa uunissa 35-40 min tai kunnes paistos on kypsä. Jäähdytä ritilällä. ANna jäähtyä täysin.

Kuorrute

Sulata voi ja suklaa. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja lisää maito. Sekoita kuorrute tasaiseksi ja levitä paistoksen päälle. Lisää päälle kaakoajauhetta/kaakaonibsejä/strösseliä.

Ruokasuosikit Suklaa

2 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

ei tajuton miten hyvänoloista. ei pystyis varmaan syömään ihan kahta kiloa.

Tsajut kirjoitti...

Näissä oli se jokin, joka olisi saanut minut syömään näitä sen kaksi kiloa :D
Muksu piti näistä lämpiminä enemmän, silloin ne olivat makuuni liian ätläköitä. Ensi kerralla perinteisempää tomusokeria, niin lopputulos on erisävyinen (nämä siis eivät jää kerta kokeiluksi).