keskiviikko 26. elokuuta 2009

Jäätelöitä ja munakastaTeimme mansikka- ja suklaajäätelöä vanhaa reseptiä muuttaen.

Kermajäätelö
n. 5 annosta

3 munankeltuaista
70 g sokeria
1 1/2 dl kermaa (vaahtoa)
1 4/5 dl kulutusmaitoa
vaniljaa
Tuoreita mansikoita murskattuna
kaakaota
suklaarouhetta

Vatkaa keltuaiset. vanilja ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita joukkoon kerma ja maito.
Törkkää jäätelökoneeseen tekeytymään 20-45 min
Ota n.2 annosta melko valmista jäätelöä viileään posliini kulhoon, älä sammuta jäätelökonetta siksi aikaa, ettei jäätelö jämähdä jäätelökoneen kylmäastiaan kiinni. Sekoita joukkoon kaakaojauhe ja suklaarouhe. Siirrä kulho pakkaseen odottamaan tarjoilua.

Lisää jäätelökoneessa pyörivän jäätelön joukkoon mansikkamurska, anna koneen käydä kunnes jäätelön 'jäätyminen' lakkaa. Tarjoile heti.

Tämä kokeilu oli mielenkiintoinen, muttei kovin toimiva. Suklaajäätelö kohmettui hitaasti ja mansikkajäätelössä oli liiaksi mansikkaa jo lämmenneelle koneelle jäähdytettäväksi ja lopputulos oli pikkuisen liiaksi pehmiksen kaltainen. Maku kummassakin oli mainio.
Valkuaiset muuntuivat yhden kananmunan, kahden tomaatin ja yrttien kanssa maukkaaksi ruoaksi.

3 kommenttia:

Jams kirjoitti...

Nyt on pakko tulla tunnustamaan ensimmäinen ajatus, joka tuosta otsikosta tuli. Nimittäin mieleeni ehti juolahtaa jäätelö, joka maistuu japanilaiselta munakkaalta (minusta se on aavistuksen makeaa). Mutta ehkei sitä kannata lähteä tavoitteleman :P

Merituuli kirjoitti...

loistavaa että olette laittaneet vinkin mihin käyttää "ylijääneet" valkuaiset. ruoka kun on liian arvokasta poisheitettäväksi!

Tsajut kirjoitti...

Munakasjäätelö on vielä kokeilematta :D

Kananmuniin olemme koukuttuneet pahasti luomumuniin vaihtamisen jälkeen. Joku kerta kokeilen taas marengintekoa valkuaisista.