lauantai 22. elokuuta 2009

Soijaa jauhelihan sijasta

Lapsen ystävä oli kylässä ja mukuloille täytyi saada nopsaan ruokaa. Ongelma oli lihanpuute. Melkolailla ruoastaan tarkan lihansyöjän ruokkiminen oli haaste, mutta onneksi soijamössö kera porkkanamakaronin teki kauppansa.

Alkuun hulautin astiaan vaaleaa soijarouhetta, kasvisliemijauhetta, soijakastiketta ja vettä ja annoin rouheen turvota sen aikaa kun pilkoin joukkoon 3 melko vaatimattoman makuista valkosipulinkynttä. Punasipuli oleili pannulla alkuun yksin kuullottumassa. Sillä aikaa päätin lisätä rouheen joukkoon mustaapippuria myllystä ja ketsuppipullon jämät. Lopulta lionnut rouhemössö päätyi pannulle sipulin joukkoon. Annoin mössön hautua rauhassa ja napsin pihamaan yrttiruukuista sileä lehtistä persiljaa, basilikaa ja oreganoa lisättäväksi viime vaiheissa soosin joukkoon. Soosi taas vaati lisää vettä ja sen jälkeen pirauksen vehnäjauhoja suurusteeksi, olen suuripiirteinen hätähousu ja päädyn usein lisäämään milloin mitäkin kokkauksiini paikatakseni aiempia tekosiani.

Porkkanapasta kiehahti hetkessä valmiiksi, yrtit lisättiin soosiin, samoin kuin yksi tomaatti ja muutama yrtti aseteltiin koristamaan annosta. Lapset lisäsivät annoksiinsa juustoraastetta ja ketsuppia ja niin sekin nälkä oli selätetty.

2 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Mulla oli aikoinaan Suomessa 5 kilon pussi soijarouhetta,joten spagettikastikettakin siitä tuli usein tehtyä. Itse pidin kovasti;poikaani se upposi hieman niin ja näin...

Tsajut kirjoitti...

Olen saanut äärimmäisen herkullista soijarouhesoosia, mutten ole koskaan itse onnistunut soijan kanssa kunnolla. Täytyy jatkaa ahrjoittelua :)