perjantai 18. syyskuuta 2009

Daim-suklaamuffinssit keksillä



Kinuskikissan ohjeita mukaellen tein kesällä muffinsseja.
12 kpl isoja, 15-20 kpl pienempiä
00aa2.JPG
1/2 levy Maraboun Daim-maitosuklaata
150 g margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 ½ rkl kaakaojauhetta
1 ½ dl maitoa tai kermaa
3-5 Digestive-keksiä
00aa2.JPG
Leikkaa puolet suklaalevystä rouheeksi. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan maidon/kerman kanssa. Lisää lopuksi rouhe nuolijalla sekoittaen.
Nosta lusikalla nokare taikinaa muffinssivuokaan, aseta päälle yksi keksinpala sydämeksi ja peitä taikinalla. Paista 225 asteessa 12-15 min.
Kuorrutus:
50 g tummaa suklaata
50 g voita tai margariinia
225 g tomusokeria
3 tl maitoa

Paloittele suklaa ja laita se muiden kuorrutteen ainesten kanssa kattilaan. Sekoittele liedellä miedolla lämmöllä, kunnes ainekset ovat sulaneet tasaiseksi massaksi. Ota liedeltä ja jatka sekoittamista, kunnes seos jäähtyessään jähmettyy. Jäähtymistä kannattaa nopeuttaa kylmässä vesihauteessa. Levitä heti muffinssien päälle.

4 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Noilla aineksilla varmaankin namia!

Laura kirjoitti...

Oi mitä herkkuja. Mä oon ihan laiskin leipuri ikinä, ehkä joskus saan näitä kokeiltua ;)

Käy muuten kurkkaamassa blogissani http://laurantahti.blogspot.com/2009/11/tunnustuksia.html, siellä on jotain sinulle ;)

Insanity_ kirjoitti...

Kuulostavat ja näyttävät aivan taivaallisilta! Kuolaan täällä ruudun takana näppikselle asti :P

Tsajut kirjoitti...

Kokeilin viikonloppuna Daim-suklaamuffineita alkuperäistä ohjetta kunnolla noudattaen ja jättäen päällisen pois ja hyvää oli, suosittelen :)

Kiitos Laura tunnustuksesta näin jälkikäteen :)