sunnuntai 28. helmikuuta 2010

Pitsipiirakka


Villa Honkasalon blogista löytyi kokeilemisen arvoinen resepti:


pitsipiirakka

6 munaa
4dl sokeria
6dl vehenäjauhoja
4tl leivinjauhetta
4tl vanilliinisokeria
1dl maitoa
220g margariiniä

paista piirakkaa n.20min. 200 astetta

kuorrutus:
1 pkt fariinisokeria
0.5dl kermaa
50g marg.

sekoita kuorrutuksen aineet kattilassa ja
kiehauta viitisen minuuttia.
ota pohoja uunista,levitä kuorrutus ja laita takasi uuniin
ylätasolle.paista vielä 2-5 min eli sen verran,että
kuorrutus alakaa "poreilemaan"


Vaahdotin munat ja sokerin, lisäsin voin ja kuivat ainekset. Korvasin margariinin voilla ja vanilliinisokerin vaniljaisella. Annos oli reilu ja kuorrutusta valui aavistus uuniin, ensi kerralla saatan jakaa taikinan ja kuorrutteen kahteen eri piiraaseen, ihan vain varmuuden vuoksi.

2 kommenttia:

ellisofia kirjoitti...

Aivan ihanaa tämä piirakka, löysin sen myös Villa Honkasalosta ja ryhdyin puuhaamaan ilolla. Puuha jatkui uunia puhdistaen, huusholli täynnä savua, kun unohdin sammuttaa uunin ja ylivaluneet pitsit paloivat kiinni...mutta piirakan maku korvasi vaivan. Aivan ihanaa, lapsetkin tykkää...Olen tehnyt vain puolitaikinan vuokaan sen kokeilun jälkeen.

Tsajut kirjoitti...

En tiedä riittäisikö meillä puolitaikinaa lähipiirin päästyä herkun makuun, mutta saatan jatkossa jakaa taikinan kahteen eri paistokertaan :)