sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Vaaleat m&m's cookiet


m&m's cookiet (noin 20-30 keksiä)

5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
250 g voita
2,5 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
Lisäksi jos haluaa voi lisätä vähän soodaa
2 kananmunaa
1/2 pss m&m´s karkkeja


Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja kaikki sokerit ja suola. Lisäsin myös hiukan soodaa, noin 1/2 tl. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos rasva-sokeriseokseen ja sekoita sähkövatkaimella. Lopuksi lisää kananmunat taikinaan ja sekoita.

Lisää lopuksi osa tai kaikki m&m's karkit mukaan takinaan ja nostele taikinamöykkyjä leivinpaperille. Ja niin, kummatkin m&m's karkit käyvät oikein hyvin tähän, pähkinällä tai ilman. Jätin osan karkeista laittamatta taikinaan ja käytin ne koristeluun. Nämä koristeluun varatut karkit siis tökitään muotoillun keksin päälle, ennen uuniin laittoa.


Keksit leviävät uunissa aika paljon, joten kannattaa jättää kunnon välit keksien välille. Paista 175° noin 10-15 minuuttia.

Ohje mainiosta siskotkokkaa.blogspot.com blogista.

2 kommenttia:

Mimmu kirjoitti...

Keksit näyttävät onnistuneen hienosti, tuliko hyviä? :)

Kiva idea tehdä "pellillinen keksiä" ja leikata siitä sen muotoisia paloja kuin tykkää. :)

Tsajut kirjoitti...

Keksit olivat herkullisia, mutta emme ole varma ohittiko tämä ohje tummempaa H&M-reseptiä sittenkään. Yhdessähän nuo olisivat aika herkullisen näköisiä :)

Se pellillisen leipominen ja sen lämpimänä viipalointi kävi mielessä, siinä vaiheessa kun nappasin nuo yhteen turvonneet ulos uunista, ehkä ensi kerralla ihan ajatuksen kanssa teen niin :D