perjantai 26. maaliskuuta 2010

Valkosipulia kanalla ja risotolla maustettuna

Risotto

Sipulia silppuna ja öljyssä freesattuna.
Lisätään risottoriisi ja 2 kauhallista kanalientä
1 lasillinen viiniä (viinin maku vaikuttaa risoton makuun)
Uunissa folion päällä kuorettomina paahdettuja valkosipulinkynsiä
Krutonkeja valmiin risoton pinnalle.


Kana

Valmismaustettu kana, johon tehtiin pintaan viillot valkosipulille.
Kana paistettiin paistopussissa miedolla lämmöllä (n. 175 c) 1 1/2h

Kanaliemi

Uunissa olleen kanan nahat
vettä
mausteita; mustapippuri, timjami, kanamausteseos
keitetään liemi
siivilöidään roippeet pois.


Kana lisukkeineen oli lopputalven itämäisillään olevan valkosipulin kitkeryyden höystämä. Toisaalta aterian nauttimisen jälkeen flunssan taltuttajat pysyivät hyvin loit0lla ;)

Ei kommentteja: