keskiviikko 25. elokuuta 2010

Hunajakyytönmaitojäätelö


Hopeakakusta ylijääneet keltuaiset piti hyödyntää jotenkin ja ensimmäisenä mieleen tuli jäätelö. Jääkaapista löytyi vielä sakeaa kyytönmaitoa ja hunajaakin oli, niin oli selvää, että jäätelöstä tulisi erinomaista.

3 munankeltuaista
40 g sokeria
2 tl hunajaa
1/2 dl kermaa (vaahtoa)
yli 2 dl kyytönmaitoa (n. 5,5%)
vaniljaa jauheena

Vatkaa kerma vaahdoksi.
Vatkaa keltuaiset, vanilja, hunaja ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita joukkoon kermavaahto ja maito.

Laita jäätelökoneeseen tekeytymään 20-45 minuutiksi.

3 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Varmaankin hyvää!

Joy Licious kirjoitti...

Mistäs löysit kyytönmaitoa, kävitkö itse salaa lypsämässä? ;)

Tsajut kirjoitti...

Ruohonjuuresta nappasin maidon. Aiemmin olen meinannut ostaa jäätelöaineeksi Eat&Joy:sta. Suosittelen kokeilemaan.