torstai 7. lokakuuta 2010

Nestle Toll House Cookies


Nestle Toll House Cookies

1 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
220 g huoneenlämmössä pehmennyttä voita
1,8 dl hienosokeria
1,8 dl fariinisokeria
4,8 dl yhtä rouheita suklaanpaloja tai muita sattumia, esim. suklaakarkkeja (sattumiksi pilkoin yhden levyn valkoistamansikkasuklaata ja osan tavallista valkosuklaata)
1 tl vaniljauutetta (laitoin vaniljasokeria.)
5,4 dl vehnäjauhoja
2 isoa kananmunaa



1) Laita uuni kuumenemaan 190 C:hen.
2) Yhdistä kulhossa jauhot, sooda ja suola.
3) Vatkaa toisessa kulhossa pehmeä voi, sokeri, fariinisokeri ja vaniljauute yhteen. Vatkaa, kunnes koostumus on kermaisan pehmeä.
4) Lisää munat voi-sokeriseokseen yksi kerrallaan. Vatkaa molempien jälkeen hyvin.
5) Lisää jauho-sooda-suola -seos vähitellen muna-voi-sokeriseokseen ja vatkaa tasaiseksi.
6) Lisää sattumat eli perusversiossa pähkinä- ja suklaapalat.
7) Lusikoi leivinpaperille pieniä, noin ruokalusikallisen vetoisia kekoja. Keot saavat olla epämääräisiä nokareita. Ne kyllä uunissa tasoittuvat.
8) Paista 9-11 minuuttia tai kunnes cookiesit ovat kullanruskeita. Meillä tuo yhdeksän minuutin alaraja tuotti tavallisessa sähköuunissa aika hyvän paistotuloksen.
9) Jäähdytä ja nauti! Suoraan uunista suklaapalat ovat sisältä sulia, joten nämä ovat siitä erikoisia leivonnaisia, että maku on jäähtyneenä parempi.

Ohjeeseen kuului 2,4 dl rouheasti pilkottuja pähkinöitä, mutta yksi syöjistä oli allerginen pähkinöille (hän voi silti syödä suklaata, jossa voi olla jäämiä pähkinästä) joten jätimme allergeenin pois. Mansikkavalkosuklaa oli saksakaupasta eikä jännä lopputulos vakuuttanut minua. Ensi kerralla erilaisia suklaita ja pähkinää, niin lopputulos lienee enemmän aikuiseen makuun.
Alkuperäinen ohje löytyi Vaniljahousen blogista, joka puolestaan oli löytänyt sen Pastanjauhantaa blogista :)

Ei kommentteja: