keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Omenakakku ja vaniljakastike



Omenakakku

10 suomalaista pienehköä hapahkoa omenaa
(tai 4 Granny Smithiä)

Raastetaan

pussi mantelirouhetta
vajaa 2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl (kukkura) vaniljasokeria
reilu 1 tl leivinjauhetta
n. 150 g voita sulatettuna
kanelia

Sekoita kuivat aineet (ei kanelia) ja lisää rasva

Laita kerroksittain vuokaan, omenan päälle aina kanelia. Päällimmäiseksi taikinaa.
Paista 200 c yli 1/2 tuntia.



Vaniljakastike

3 keltuaista
vaniljatanko (halkaise ja avaa vähän)
1/2 l kermaa
sokeria
(Maizenaa tarpeen mukaan suurustukseen)

Keitä hiljalleen ainakin 15 min.


Näiden ohjeiden mukaan tehtiin tyttäreni yksivuotisjuhliin herkut ja nyt lapsen ollessa teini, muistelimme viime vuosituhantista juhlaa samojen ohjeiden parissa. Tämä omenan ja vanilja yhdistelmä on ehkä paras koskaan kohtaamani. Reseptistä saa rapsakamman, kun rouhii itse mantelit esimerkiksi Bamix:in "myllyllä" karkeiksi, vaihtelevan kokoiseksi rouheeksi.


3 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Varmaankin tosi herkullista.BLogipohjanne on ihastuttava muuten...

Satu kirjoitti...

Blogipohja ei vieläkään yrityksistä huolimatta näy oikein, mutta taitaa se onneksi toimia noinkin :)

Anonyymi kirjoitti...

MITÄ!!!! Mun tekasemasta piimä-omenakakusta ei ollut edes mainintaa, kuvasta puhumattakaan! Ja täytekakkukin oli tosi herrrkullista