maanantai 29. marraskuuta 2010

Erilainen joulutorttu


 Tavallinen torttutaikina levy jaettiin ensin kolmeen ja sitten vielä yksipaloista puolitettiin.
Muutama paloista voideltiin vedellä ja päälle ripoteltiin mantelilastuja, muut palat menivät semmoisinaan uuniin.
Paloja paisteltiin 200 asteessa ja otettiin uunista ulos niiden kohottua ja saatua väriä.

Uunikuumien palojen annettiin jäähtyä hetki, ennen kuin ne halkaistiin ja täytettiin kotitekoisella luumuhillolla ja kermavaahdolla ja tomutettiin sokerilla.


Ne pienemmät palaset olivat somat.

8 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

Ihanan jouluisia lehikäisiä ja niin nopeita ja simppeleitä valmistaa. Aineet voi olla kaapissa vierasvaraksi - pitääpä muistaa!

Anonyymi kirjoitti...

Mä olen varmaan joskus tehnyt näitä ;)

Yaelian kirjoitti...

Tajuttoman hyvän näköisiä...

Tsajut kirjoitti...

Nanna; Nämä olivat nopeat ja näppärät ja täytteissähän vain mielikuvitus on rajana.

Anonyymi; sinultahan minä tämän idean törkeästi kaappasin, kiitos <3

Yaelian; Ne olivat tajuttoman hyviä :)

Nelle kirjoitti...

Tosi ihanan näköisiä - mutta en ehkä ihan tajunnut ohjeessa sitä puolittelua... Eikös tuo leivos vaan synny niin, että valmiiksi kohonnut taikina avataan ja täytetään? Hitaalla kun olen... :)

Tsajut kirjoitti...

Nelle; Juu, ohjeestä jäi yksi kohta pois eli uunista tulleet palat avataan auki ts. halkaistaan :)

Mausteinen Manteli kirjoitti...

ompa ihana ohje näihin illanistujaisiin joulun alla.

Tsajut kirjoitti...

Ohje on helppo ja nopea, sopii hyvin yllättäviin tilanteisiin :)