tiistai 30. marraskuuta 2010

Filotaikina joulutorttu


Mince pie:sta ylijääneille filotaikina arkeille piti keksiä käyttöä ja koska olimme keitelleet suuren kattilallisen luumuhilloa oli kokeiltava millainen luumuleivonnainen taikinasta syntyisi.

Filotaikina on minulle entuudestaan vieras tuttavuus ja sen käsiteltävyyttä ei liene lisännyt puolivuorokautta jääkaapissa.

Sudin taikinalevyn sulalla voilla, liistrasin päälle toisen, asetin hillon täytteeksi ja kieputin koko komeuden kasaan. Voitelin pötkön voilla ja ripottelin päälle mantelilastuja.

Paistoin 200 asteessa ruskeaksi, annoin tuokion jäähtyä, hautasin leivoksen tomusokeriin ja maistoin.


Ja ohessa perinteisempi joulutorttu kalpeana ja tomuun hautautuneena.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oli muuten sikahyvää tuo omakeitetty luumuhillo ja filotaikina

Tsajut kirjoitti...

Kiitos :)