torstai 18. marraskuuta 2010

Nannan Kladdkaka


Kladdkaka

100g voita tai margariinia
2 munaa
2,5 dl sokeria
1rkl vaniljasokeria
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 dl vehnäjauhoja

Esilämmitä uuni 175 asteeseen ja voitele irtopohjainen kakkuvuoka tai piirakkavuoka valmiiksi.

Sulata voi mikrossa tai hellalla ja anna sen sitten jäähtyä haaleammaksi.

Vispaa sokeri ja munat vaahdoksi.

Sekoita kaakao ja vaniljasokeri mukaan. Sen jälkeen vehnäjauhot ja viimeisenä voi. Siirrä taikina vuokaan ja paista 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä. Koristele tomusokerilla.


Aiemmin meillä leivottiin hyvin mutaiseksi jäänyttä kakkua ja Nanna kertoi tehneensä ruotsalaista versiota kaakusta. Ajattelin kokeilla ohjetta, mutta uskoin sen jäävän hamaan tulevaan. Vierailu muutti suunnitelman. Aamulla, ennen kiireisen päiväohjelman alkua minulta pyydettiin kakku illaksi ja niukoista aineista hyvin niukalla aikataululla syntyi Kladdkaka. Leipomispaikkani kaapeista löytyi vain kaakaojuomajauhetta, jota laitoin pikkuisen ohjetta enemmän ja aavistuksen vähemmän vehnäjauhoja. Jouduin jättämään paistamisen muiden huoleksi ja kakkua paistettiin 20 minuuttia, joka oli hivenen liikaa tämän tyyppiselle kaakulle.

Seuraavana päivänä ipana leipoi kakun käsin paperille rustaamieni muistiinpanojen mukaan ja koska ohje oli vain itselleni muistin virkistykseksi ylös kirjattu, niin eihän ohje ollut siinä täydellisenä. Ohjeessa luki voita, mutta ei määrää, niinpä toinen kakku leipoutui ilman voita ja paljon pienemmällä kaakaomäärällä. Toisesta kakusta tulikin vaalea kaunotar joka rasvattomuudestaan huolimatta maistui erinomaiselta.

Meillä ei ollut kameraa koko ajan käsillä, joten kuva on kehno. Nanna blogista näette edustavampia kuvia.

Kakut tarjoiltiin vaahtoutuvan vaniljakastikkeen ja tavallisen vaniljakastikkeen kanssa ja hörsöttimenä oli nomparelleja.

Ei kommentteja: