keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Omenamaljat


Omenamaljat

Hillo

500 g (1 l) pieniä omenakuutioita
1-1 1/2 vettä
2 dl hillo-marmeladisokeria
Sitruuna mehuineen ja kuorineen
kanelia
neilikkaa
kardemummaa


Vaalea kuorruke

2 1/2 dl vaahtoutuva vaniljakastike
2 dl turkkilaista jogurttia


Kuutioi kuoritut omenat.
Raasta luomusitruunan kuori pieniksi paloiksi. Puserra sitruunan mehu.
Mittaa kaikki hilloaineet kattilaan ja keitä 10-15 min.
Soseuta ja jäähdytä. Voit jättää hillokkeen rouheasti soseutetuksi.

Vaahdota vaniljakastike ja lisää joukkoon jogurtti.

Lado omenahilloa tarjoiluastian pohjalle ja päälle kuorruke. Korista halutessasi sitruunankuoren suikaleilla.

Jostain syystä en tällä kertaa saanut hillo-marmeladisokerilla omenia hyytymään kivasti, vaan lopputulos oli liian juoksevainen.

Ei kommentteja: