maanantai 8. marraskuuta 2010

Suklaa mud cake


Mutakakku

200 g tummaa suklaata
1 tl leivinjauhetta
4 munaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoa
200 g voita

Vatkaa muna ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.

Sulata suklaa ja voi ja kaada munasokeriseokseen.
Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe.
Sekoita varovaisesti.
Kaada seos voideltuun, jauhoitettuun pyöreään vuokaan (n. 25 cm).
Paista uunin keskiosassa n. 12 min 200 asteessa.
Tarjoile vadelmien ja jäätelön kera.
Kakun voi hyvin valmistaa päivää ennen tarjoilua.

Muksu ystävineen intoutui leipomaan Fazerin ohjeella mutakakkua, josta tuli hyvin mutaista ja maistuvaa.Aavistus kauemmin uunissa olisi ehkä parantanut koostumusta, mutta maku oli tässä kohdillaan.

2 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

Laitoin eilen kans blogiini juuri kladdkakan /mutakakun reseptin. Mulla oli vain se ruotsalainen "suklaaton" versio.

Tämä sun omasi oli varmasti (myös)herkullisen rikasta!

Tsajut kirjoitti...

Tuo sinun versiosi vaikuttaa hyvältä, täytyy ensi kerralla ehdottaa, että mukulat leipovat sen :)